Näyttelykatalogin edistymisestä.

Olen tässä suunnitellut taittopohjaa katalogille. (kuvia edelleen kaipailen–muutama on vasta lähettänyt, kiitos heille!)

Koska katalogi on taiteellinenproduktioni, olen halunnut ottaa siihenkin oman ”aktivistisen” näkökulmansa. Yritän kiinnittää mahd. paljon huomiota katalogin ekologisuuteen –nimenomaan ekologisena painotuotteena. Esimerkiksi painotuotteen värivalinnat ja paperin ominaisuudet vaikuttavat merkittävästi ympäristömyönteisyyteen. Teen taittosuunnitelmaa suhteessa näihin ekologis-esteettisiin muuttujiin..

Olen kilpailluttanut paikallisia painoja. Yllättäen tarjoushinta saattaa olla puoletkin kalliinpi samankaltaisella ympäristömerkityllä paperilla! Papereilla on kuitenkin erilaisia ympäristömerkintöjä, joita nyt olen selvittänyt. Esimerkkejä paperin ympäristömerkinnöistä ovat: joutsenmerkki, EU-kukka, PEFC sertifikaatti ja eri tasoiset ISO 14 001 -serfikaatit. Kierrätetty paperi on yksi vaihtoehto, mutta ongelmana ympäristön kannalta on, että suuri osa kierrätetystä painopaperista itse asiassa tuotetaan ulkomailla.

Koska katalogien painos on pieni, joudutaan niiden painamiseen käyttämään painotalon tarjoamaa ympäristömerkittyä paperia. Pienen määrän paperia tilaaminen ei olisi järkevää. Käyttäisin mielelläni paikallista painoa katalogien teettämiseen, vaikkei näin pienen painoksen lähettäminen postissakaan olisi hirmuisen paha.

eli tässä jatketaan hintavertailua ja mietitään minkä merkin kriteereihin olen suhteessa hintaan tyytyväisin… (tai siis tiedekunta on hintaan tyytyväinen)

-anne

(ps. jos joku on kiinnostunut painotuotteiden ekologisuudesta, voin heittää hyvää lukemistoa)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: